Atelier La Luna

Geen idee is ook een idee. Geen idee is het durven volgen van een enkel woord, een paar noten, een plotselinge penseelstreek; geen idee is vertrouwen, en angst. Wat er in je zit, weet je pas als het er uit is. Martin Bril

Visie

 

Elk mens, jong of oud,  kan via zang en klanken uitdrukking geven aan zichzelf. Iedereen kan het onbewuste laten spreken via een tekening of schilderij; via kleuren, stippen, lijnen, vormen en beelden, via gesproken of geschreven woorden, in beweging of dans. Iedereen is creatief en beschikt over een scheppende kracht. Onze ziel wil vormgeven aan deze kracht.
Iets scheppen is ontspannend en verrijkend omdat het je in contact brengt met je innerlijk, je fantasie, je onderbewuste, je gevoelens, je wensen, kortom: je essentie.

Veel mensen zijn geblokkeerd in hun vermogen zich uit te drukken, durven zich niet echt te laten horen en zien, vinden dat ze niet kunnen zingen en niet creatief zijn. Vaak stammen deze overtuigingen uit de kindertijd: ‘jij kunt niet tekenen’ of: ‘jij zingt vals, hou je mond!’ Eronder bevinden zich vaak diepere overtuigingen zoals bijvoorbeeld ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben het niet waard’ of ‘ik mag geen ruimte innemen’.  Door klanken te maken, te zingen of intuïtief te tekenen, kan bewustwording ontstaan en beweging komen in wat vast is komen te zitten.

Het is mijn persoonlijke ervaring dat je stem, je handen en je scheppende vermogen je leiden naar bewustwording en groei; naar het voelen van je emoties en je lichaam; het leren kennen en transformeren van je overtuigingen; naar vollediger leven in het hier en nu.

Het gaat er in mijn atelier niet om de perfecte klank voort te brengen of een mooi of levensecht kunstwerk te maken. Wat je doet is goed, omdat jij er iets mee uitdrukt van jezelf. En jij bent helemaal goed zoals je bent.

In Atelier La Luna in de De Meern geef ik individuele begeleiding, workshops en cursussen op het gebied van Stembevrijding,  Stemhealing en Helend Tekenen. Tevens bied ik  begeleiding bij The Artist’s Way, een geweldige en inspirerende methode om je creatieve blokkades te onderzoeken en te doorbreken. In mijn werk maak ik ook gebruik van familieopstellingen.

Ik begeleid zowel volwassenen als kinderen.

Om deel te kunnen nemen aan activiteiten is jouw verlangen voldoende. Aanleg of ervaring met zingen & klinken, tekenen en schilderen zijn niet nodig.
Veiligheid, vertrouwen, liefdevolle aandacht en intuïtie zijn de hoofdingrediënten in al mijn activiteiten.