Atelier La Luna

"Het doet er bij zingen erg toe of je man of vrouw bent" Jan Kortie

Zing je Zijn M/V

Stembevrijding voor 4 mannen en 4 vrouwen najaar 2018
(6 workshops om de week)

Voor de 11e keer na 10 succesvolle cursussen!

Vaak begin ik workshops Stembevrijding met het zingen van je eigen naam. De groep zingt dan welkom en je naam weer naar jou. Deze simpele oefening maakt dikwijls veel indruk. Tijdens een weekend “De Stem van je Ziel” voegde ik er, omdat er redelijk wat mannen waren, een nieuw element aan toe. Ik nodigde mannen en vrouwen uit “ik ben een man”, “ik ben een vrouw” en “welkom man”, “welkom vrouw” naar elkaar te zingen. Dit riep verrassend veel op. Hier ontstond bij mij het zaadje, waar ik in het najaar 2016 een succesvolle cursus oogste: Zing Je Zijn M/V. Dit blijkt een prachtig concept te zijn.
Dit voorjaar start na 6 volle groepen, cursus nummer 7!

Dat ik deze cursus kon oogsten is mede te danken aan mijn eigen zoektocht in het contact met mannen. Ik kwam hierdoor op het spoor van Jan Geurtz (verslaafd aan liefde en de cursus Spirituele Relaties), Hannah Cuppen (boek en training Liefdesbang), het hieros gamosfestival, yin-yangdansen, kasmirische tantra en Pamela Kribbe die een prachtig boek schreef over de wonden in de vrouwelijke en mannelijke energie in mannen en vrouwen. Ik kreeg inzicht in mijn eigen mannelijke en vrouwelijke energie, het belang van de balans daarin en de wonden daarin en de kwaliteiten daarvan. Ook werd ik me steeds meer bewust van de collectieve pijn in mannen en vrouwen. En wat we kunnen bijdragen aan het helen daarvan door samen te komen en samen te zingen. Mannen met mannen, vrouwen met vrouwen en mannen en vrouwen samen.

Met deze cursus wil ik daaraan bijdragen. Met een gelijk aantal mannen en vrouwen, die bereid zijn zichzelf aan elkaar te laten zien en horen zoals ze werkelijk zijn. Die in zichzelf en met elkaar onderzoek willen doen naar de polariteit man/vrouw. Die de angsten en pijn rond deze thematiek willen toelaten en er klank aan willen geven ter heling van zichzelf en het collectief. Zodat verbinding kan ontstaan en liefde kan stromen, in vrijheid.

Ook in deze cursus breng ik elementen uit de Stembevrijding, Stemhealing en systemisch werk bij elkaar.

De middagen bestaan uit delen met de talkingstick, geleide meditatie, lichaamswerk, Inquiry, samen, in (man/vrouw) tweetallen en individueel zingen en klinken, mantrazingen, rituelen en het geven en ontvangen van stemhealing.
Er is veel ruimte voor individuele aandacht.
Er is gitaarbegeleiding.

Utrecht
Adres: Wordt nog bekend gemaakt voorjaar 2019
Tijd:
Data:

Kosten: 270 euro
Aanmelding: www.atelierlaluna.nl/contact

Omdat dit een cursus is voor een gelijk aantal mannen en vrouwen krijg je voorrang bij de aanmelding als je een man meebrengt als je een vrouw bent, en andersom.

 

 

Afbeelding
Hieke Meppelink, Terzet
www.hiekemeppelink.com