Atelier La Luna

Je mist meer dan je meemaakt. Helemaal niet erg. Martin Bril

Programma helend tekenen

 

Hieronder vind je mijn activiteiten op het gebied van Helend Tekenen voor volwassenen tot en met maart 2016
Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier.

Losse Workshops Helend Tekenen

19 november van 19.15 tot 22.15 (nog 1 plaats) 30 euro
20 november  van 19.30 tot 22.30 (n0g 2 plaatsen) 30 euro

Cursus Helend Tekenen: Je leven in beeld

Helend tekenen is tekenend je onbewuste aan het woord laten. Je streeft er niet naar iets moois te maken, maar bent wel met heel je aandacht bij het tekenen. Je probeert je over te geven aan wat je handen willen tekenen, de kleuren waarnaar je verlangt, de lijnen, vormen, beelden of symbolen die in je opkomen. Vaak kom je hierdoor in een flow, in het hier en nu, waardoor het tekenen meditatief aanvoelt. Maar ook wanneer er weerstand is tegen het onderwerp of tegen je werk, gebruik je dit om te kijken wat het je wil vertellen. Een tekening is dus nooit mooi, goed, lelijk of slecht, maar steeds een spiegel voor jezelf.

Tijdens deze cursus maak je al tekenend je eigen autobiografie. Elke workshop komt er een fase in je leven aan bod, van voor je geboorte, via je kindertijd naar je volwassenheid en je toekomstige zelf. Tussentijds kun je je tekeningen thuis afmaken en je autobiografie naar eigen inzicht aanvullen met foto’s, teksten etc. De workshops beginnen steeds met een geleide meditatie, vervolgd door een teken-, schilder- of collageopdracht m.b.t. jouw leven. Mandala’s en heelbeelden vormen onderdeel van de cursus. Ook worden ter afsluiting godinnen- of engelenkaarten getrokken.
Data: 8 & 22 januari, 5 & 19 feb, 5 & 19 maart, 2, 9 & 23 april, 7 & 21 mei, 4 juni
Tijd: 1o.00 tot 13.00 uur
Locatie: Mesdaglaan 16, 3451JH Vleuten
Kosten: 420 euro voor 12 workshops

Dagworkshop: ‘Labyrint’
Het labyrint staat symbool voor de weg naar je ziel. Hoewel er hindernissen of uitdagingen op je weg kunnen verschijnen, zijn er geen verkeerde afslagen of doodlopende wegen.
In de ochtend ontvang je een workshop Helend Tekenen rond het labyrint, je tekent er dan zelf een. Dit is in Vleuten. In de middag rijden we naar Samaya in Werkhoven om daar onder mijn begeleiding het labyrint te lopen in de prachtige tuin van dit voormalige klooster. Je gaat het labyrint in met een vraag en ontvangt tijdens het lopen mogelijk antwoorden. De vraag zal gedurende de dag en met mijn begeleiding helder worden.
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur (breng zelf je lunch mee)
Locatie: ochtend Mesdaglaan 16 Vleuten, middag Samaya Werkhoven (www,samaya.nl).
datum: wordt nog gepland

Kosten: 95 euro