Atelier La Luna

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis, waar we het meest bang voor zijn. Marianne Williamson

Ervaringen

De verbeeldingskracht
De ontmoetingen met Jacky waren voor mij telkens een feestje.
De sfeer in haar werkruimte, de met zorg uitgekozen muziek en de stillevens die ze creëert, maakten dat ik me veilig en welkom voelde. De werkwijze van Jacky (o.a. intuïtief tekenen en visualiseren) heeft me enorm geïnspireerd en het geloof in mijzelf en mijn eigen (verbeeldings)kracht teruggegeven. Onder haar bezielende begeleiding heb ik mijn eigen innerlijk landschap durven onderzoeken zonder te oordelen over wat ik tegenkwam: “je bent goed zoals je bent ” Vanuit deze gedachte bracht Jacky me telkens weer terug bij mijzelf.
Het is een verademing om vanuit die gedachte te kunnen leven en te genieten van het hier en nu.

Een bijzondere ervaring
Daan, een lekker blond knulletje met bruine ogen, 7 jaar en een echte spring in ’t veld. Mijn zoon, die alles hoort, alles ziet en beleeft vanaf de dag dat hij geboren is. Soms is dat wel erg veel en als hij ongeveer 2 ½ jaar is heeft hij regelmatig last van een “hete keel” zoals hij dat noemt. Ik voel wel aan wat hij bedoelt, misschien gaat het wel over. Toch blijft het steeds terugkomen, bij spannende dingen, onverwachtse momenten en drukke gebeurtenissen met veel mensen. Uiteindelijk gaan we naar de dokter om een medische oorzaak uit te sluiten, dat gebeurt ook.
Op een dag vraagt Daan letterlijk: “mama, help je me, die hete keel moet weg”. Via een cursus kende ik Jacky. Na de eerste afspraak, waarin voorgelezen werd, getekend en stemwerk gedaan werd, kwam thuis de “hete keel” steeds minder ter sprake. Na het tweede bezoek, waarin ook getekend werd en stemwerk gedaan werd, leerde Daan ook hoe hij zichzelf kon beschermen tegen een teveel aan indrukken zoals harde geluiden en stemmingen van anderen. Na drie bezoekjes aan Jacky zegt Daan: “mam, ik weet nu wat het is, die “hete keel”, het is angst. Inmiddels heeft Daan geen “hete keel” meer. Hij heeft geleerd zijn emotie te herkennen, te benoemen en te uiten. Hij is steviger, sterker geworden en omdat hij zich beter voelt, lacht hij meer en leeft hij vrijer.

Daan: Jacky is aardig, ze doet leuke dingen. Het gaat nu veel beter. Ik heb gekleid en twee tekeningen gemaakt over mijzelf. Ik heb een ballon gekregen waar woorden op staan. Een “hete keel”heb ik bijna nooit meer. Het gaat stukken beter !!!!!!!