Atelier La Luna

Als je een stem in jezelf hoort die zegt: 'Je kunt niet schilderen'; ga dan juist schilderen. Die stem zal dan vanzelf verdwijnen. Vincent van Gogh

Workshops & Cursussen

 

Op basis van mijn visie op creativiteit, bewustwording  & tekenen heb ik in de loop der jaren veel workshops en cursussen ontwikkeld. Sinds 2005  geef ik deze workshops met veel plezier en liefde aan kinderen (vanaf groep 2) en volwassenen. Ik bied de workshops ook aan ouders en kinderen samen.

Doel
Ontspanning en plezier;
Prikkelen van de fantasie;
Ontwikkelen en stimuleren van creativiteit;
Op een speelse, veilige manier bezig zijn met jezelf, je zelfbeeld, gevoelens en levensthema’s en dit eventueel delen met anderen;
Een verband leggen tussen het creatieve proces, het resultaat en jezelf;
Aanspreken van gedachten, gevoel & lichaam; hoofd, hart & handen.

Hoe & wat
In de workshops bied ik steeds 1 thema aan. Tijdens  de cursussen werk je via uiteenlopende thema’s met een verscheidenheid aan materialen en technieken aan het ontwikkelen en stimuleren van creativiteit; aan ontspanning en zelfvertrouwen. Door ontspannen en vrij met beelden te werken – het hoeft niet mooi of goed te worden – komen zowel kinderen als volwassenen meer over zichzelf te weten en kunnen ze groeien. Centraal staat meestal het maken van een intuïtieve tekening, schilderij of collage. Ik combineer dit met visualisatie en geleide meditatie, verhalen, teksten en muziek. Soms ook beschilderen we doosjes of maken we een echte Indiaanse talkingstick. Ik combineer de creatieve opdracht met meditatie, verhalen, videobeelden, muziek & zingen, ontspanningsoefeningen, visualisaties of geleide fantasie.
Door in rust te werken kun je in contact zijn met jezelf en je creatieve werk.
De kunstwerken worden altijd gezamenlijk bekeken en besproken. Ik vraag dit zonder oordeel te doen (en dat is nog niet zo gemakkelijk). Ieder krijgt zo de kans  gehoord en gezien te worden en met aandacht naar de andere groepsleden te luisteren.

Om een idee te krijgen van de onderwerpen die ik aanbied, kun je bij thema’s kijken en in de galerie. Ik ontwikkel elk seizoen nieuwe workshops; wat je hier ziet is een selectie.