Atelier La Luna

The Artist’s Way

Ben jij benieuwd naar de kunstenaar in jezelf?
Verlang je ernaar je creatieve talenten te ontdekken?
Jezelf op een kunstzinnige manier te uiten?
Kom je daarbij allerlei oordelen en blokkades in jezelf tegen?

Het boeiende traject ‘The Artist’s Way’ is dan iets voor jou. Het geeft je het vertrouwen en handvatten om je verlangens en dromen te realiseren.

Deze cursus volg je aan de hand van het boek the Artist’s Way van de Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron en met behulp van wekelijkse bijeenkomsten bij mij.
Het is een praktische methode om de verschillende blokkades die je creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen. Je kunt hierbij denken aan angst, jaloezie, schuld en jezelf in de weg zitten. Deze kun je met behulp van deze werkwijze omvormen tot bijvoorbeeld veiligheid, kracht, hoop en vertrouwen. De basis van de methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s’ en het wekelijkse ‘kunstenaarsuitje’. Daarnaast zijn er wekelijkse opdrachten. Het hele proces beslaat 12 weken. Er zijn 13 bijeenkomsten, waarvan de eerste een opstartbijeenkomst is.

De cursus is intensief en vraagt commitment. Houd rekening met een investering van een half uur tot een uur per dag gedurende 12 weken, naast de wekelijkse bijeenkomsten.

In de cursus komen we 13 keer bij elkaar. De eerste keer ter inleiding en het ondertekenen van het contract dat je met jezelf sluit voor de komende 12 weken. Daarna krijg je wekelijks de gelegenheid om te delen wat je in het proces meemaakt. We evalueren gezamenlijk de afgelopen week en kijken vooruit op de week die komen gaat. Creatieve opdrachten vormen onderdeel van de bijeenkomsten. Mijn doel is een veilige en liefdevolle omgeving te creeren, waar je zonder oordeel ondersteund wordt in het proces van the Artist’s way.

Voor de cursusdata zie het programma voor volwassenen bij Helend Tekenen.

Je kunt the Artist’s Way ook individueel bij me volgen. Zie hiervoor creatieve counseling.