Atelier La Luna

Helend Tekenen: Je leven in beeld

Helend tekenen is je onbewuste laten spreken door intuïtief te tekenen over een bepaald thema of naar aanleiding van een geleide meditatie.

In deze cursus breng je intuïtief tekenend je leven in beeld. Soms word je uitgenodigd intuïtief te schilderen, een collage te maken of verschillende materialen en technieken te combineren. Ervaring heb je niet nodig. De beelden kunnen het beste spreken als je je overgeeft aan wat je handen willen tekenen en vervolgens zonder oordeel waarneemt wat ze je willen vertellen. Het gaat er dus niet om ‘mooie’ tekeningen te maken.

Elke avond staat er een ander aspect van je leven centraal. Ik leid het thema van de avond in met een verhaal, een visualisatie of geleide meditatie, waarna je, veelal in stilte of met rustige muziek op de achtergrond, gaat tekenen.

Thema’s die aan de orde komen zijn: ‘de rode draad in je leven’;  ‘in de baarmoeder’; je geboorte; je innerlijk kind, verschillende levensfasen zoals je kindertijd, puberteit, adolescentie, volwassenheid en ouderdom.
Elke avond wordt besloten met het gezamenlijk bekijken van het gemaakte werk.

Door de werken thuis te fotograferen, samen te voegen en aan te vullen met foto’s en teksten uit de verschillende levensfases kun je de cursus gebruiken om een unieke autobiografie te maken. Iedere cursist bepaalt zelf hoe uitgebreid hij of zij dit wil aanpakken.

De volgende cursus is start in 2020 op maandagavonden
De data zijn: data volgen nog .
Kosten: 420 euro
Locatie: Mesdaglaan 16 Vleuten