Atelier La Luna

Creatieve counseling

 

Creatieve counseling is individuele begeleiding via creativiteit. Dit werkt voor veel mensen zo goed omdat je via deze weg uit je hoofd gaat, ontspant en in het hier en nu belandt, waardoor je gemakkelijker contact krijgt met wat er in jouw leeft. Jouw thema of vraag breng je met behulp van(mandala) tekenen, schilderen, een collage of klei in beeld. Het gaat hierbij niet om het resultaat maar om het contact met jezelf en het thema. De keuze van de materialen en de creatieve opdracht spelen hierbij een belangrijke rol. Voor veel mensen, ook kinderen, is het een manier om te ontspannen en in contact te komen met zichzelf, hun gevoelens en onbewuste. Zaken die moeilijk in woorden uit te drukken zijn kunnen zo een plek krijgen, verwerkt en geheeld worden. De thema’s kunnen uiteenlopen van het ontdekken van je creativiteit, behoefte aan persoonlijke groei & bewustwording tot burnout en rouwverwerking. Begeleiding van kinderen komt uiteraard in overleg met de ouders of verzorgers tot stand.

The Artist’s Way
Een bijzonder traject voor volwassenen is the Artist’s Way, een baanbrekende methode om je blokkades te doorbreken en je talenten te ontdekken. Naast het volgen van dit bijzondere proces in een groep, is het mogelijk dit individueel door mij te laten begeleiden. Voor meer informatie zie The Artist’s Way.

Autobiografisch traject
Een andere diepgaande manier om jezelf te (her)ontdekken is het maken van je eigen autobiografie in beelden. Samen brengen we jouw leven in beeld. Je gaat tekenen, schilderen en collages maken over je babytijd, kleuter-en peuterperiode, je maakt opnieuw contact met het basisschoolkind in jezelf en ontmoet de puber die je eens was. Daarna volgen de adolescentie en je volwassenheid. Een blik op de toekomst vervolmaakt het geheel. Een diepgaand helend creatief proces. Een bijzonder cadeau aan jezelf.

Tarief
Het tarief voor individuele begeleiding is per 1 januari 2013 65 euro per uur voor volwassenen en 60 euro per uur voor kinderen. Creatieve sessies met kinderen duren 1 uur, met volwassenen 1,5 uur. Het Artist’s Way traject (12 weken bestaat, afhankelijk van je behoefte aan begeleiding, uit 5 sessies van 2 uur; 7 sessies van 1,5 uur of 13 wekelijkse sessies van 1 uur. Het autobiografische traject wordt individueel vormgegeven met sessies van 1,5 tot 2 uur.